kulinārija -as, s.; parasti vsk.
1. Ēdienu gatavošanas māksla. Arī ēdienu gatavošana.
Kulinārijas kursi. Kulinārijas skola. Kulinārijas meistars.
Kulinārijas tauki. — Tauki, kurus izmanto ēdienu gatavošanā.
..rīkojot lielākas viesības, ieteicams aprunāties ar kulinārijas speciālistu. Mājtur 358.
Pārējo [kuģa ļaužu] ziņas aprobežojās ar dažādiem kulinārijas sīkumiem, kā siļķi marinēt, žāvēt, cept uz oglēm, taukos ar sīpoliem, gatavot pudiņus un tamlīdzīgi. Talcis 7, 216.
Sviestmaižu pagatavošanai izlieto.. dažādus gastronomijas vai kulinārijas izstrādājumus, kā, piemēram, šķiņķi, desas, pastētes, cepešus.. Mājtur 294.
2. Tirdzniecībā - ēdienu pusfabrikātu vai gatavu ēdienu kopums, kas paredzēts pārdošanai.
Kulinārijas veikalos namamātes iegādājas pusfabrikātus - kotletes, bifšteku, vinegretu, dažādus salātus. Zv 63, 11, 15.

Jautājumiem, komentāriem, atsauksmēm: tezaurs @ ailab punkts lv

Pamanījāt šajā šķirklī kļūdu?


2 + 3 =